Levels

Kunstflyvning er delt op i forskelllige sværhedsgrader, og til hver af disse hører et sæt figurer. I unlimited, der er det højeste niveau, kan man møde alle figurer, mens man i f.eks. advanced – niveauet under – f.eks. aldrig vil møde udvendige loops.
Når man flyver konkurrence, vil man altid deltage i en kategori: Sværhedsgraden samt power/glider. Eksempel: Sportsman Power.

Fra lettest til sværest:

NIVEAU 1: PRIMARY (kun power)

NIVEAU 2: SPORTSMAN

NIVEAU 3: INTERMEDIATE

NIVEAU 4: ADVANCED

NIVEAU 5: UNLIMITED

Til VM og EM er der så mange deltagere, at man afholder et VM/EM per kategori. Dette er ikke altid tilfældet for de lidt mindre konkurrencer, såsom DM, så her dyster alle mod hinanden, selvom de flyver forskellige kategorier, og vinderen kan kåres på to forskellige måder: Enten kan vinderen være den, der opnår det højeste antal af points. Men da man får flere points jo sværere programmer man flyver, vil det som regel være den der har fløjet i den højeste klasse, der så vinder. For at et bliver en lige konkurrence, kan man også vælge at dyste på % – dvs. procentdelen af points man fik ud af det samlede antal mulige. Og så er det ligegyldigt hvilken kategori man har placeret sig i – konkurrencen er fair og lige hvis alle har placeret sig i den kategori som svarer til deres evner.