Hvem kan flyve kunstflyvning?

Kunstflyvning er ikke kun for superpiloterne; det er for alle som synes om den udfordring og den erfaring, som denne disciplin giver: Kunstflyvning handler om at lære at beherske flyet på denne anderledes måde, hvilket udvikler pilotens præcision når han flyver. Ydermere kan det kun anbefales at lære kunstflyvning, da man ikke kan undgå det faktum, at man også bliver en mere sikker pilot: Kunstflyvning er at træne flyvning i uvante flyvestillinger og udretning af, hvad der i almindelig flyvning ville have været, nødsituationer.

Men uanset om man flyver kunstflyvning i svævefly eller motorfly er det, udover at have modtaget uddannelse, vigtigt at man har dyb respekt for både flyets -, såvel som sine egne grænser. Et kunstflyvningspas er ikke en tivolitur! Man bevæger sig meget tæt på flyets grænser og presser sin egen krop ved at udsætte den for G-kræfter. Men har man sikkerheden som førsteprioritet, er kunstflyvning er ikke farligt.

Nogle bliver så bidt af denne disciplin, at de udøver den som sport: Herhjemme er vi en gruppe af både svæveflyvere og motorflyvere, der træner regelmæssigt, og som deltager i konkurrencer, både DM, men også internationalt.
Men kunstflyvning er for alle og på alle niveauer, lige fra dem, som nyder et kunstflyvningspas en sensommeraften, til dem, som træner for at deltage i konkurrencer.

dkfu-logo

Dansk Kunstflyver Union er ligeledes også for alle: Her samles vi om glæden for denne anderledes måde at flyve på, uanset om man endnu ikke har prøvet kunstflyvning, eller om man træner til internationale konkurrencer hvert år.